سیستم نظارتی
دوربین مداربسته چیست؟ واژه "دوربین مداربسته" برگردان فارسی کلمه انگلیسی closet circuit television یا به اختصار CCTV می باشد. معنی…
7روز هفته و 24 ساعت روز یمتوانید سفارش خود را ثبت نمایید
ارتباطات يكي از نيازهاي حياتي بشريت است و انسان همواره به دنبال ابداع فن آورهائي بوده است كه بتواند با استفاده از آنان با ساير همنوعان خود ارتباط برقرار نمايد. در گذشته اي نه چندان دور كه انسان استفاده از اينترنت را تجربه نكرده بود، ارتباطات محاوره اي صرفا” از طريق تلفن و به كمك خطوط PSTN (برگرفته از Public Switched Telephone Network)، انجام مي گرديد. در سيستم فوق، سيگنال هاي صوتي آنالوگ با استفاده از كابل هاي مسي حمل و مبادله داده خصوصا” در مسافت هاي طولاني گران قيمت و ارتباطات دوسويه ويديوئي رويائي بيش نبود (در آن زمان صرفا” از تلويزيون استفاده مي گرديد كه به عنوان يك رسانه دوسويه محسوب نمي گردد). در ساليان اخير ما شاهد اتفاقات جالبي بوده ايم كه هر يك به سهم خود تاثيري غيرقابل انكار در حيات بشريت داشته اند. ابداع كامپيوترهاي شخصي، فن آوري هاي جديد ارتباطي نظير تلفن هاي سلولي و نهايتا” اينترنت نمونه هائي در اين زمينه مي باشند كه باعث شده است انسان بتواند با استفاده از سرويس هاي جديدي نظير نامه الكترونيكي، چت و مواردي ديگر با ساير افراد ارتباط برقرار نمايد.
در حال حاضر مي توانيم نظاره گر يك انقلاب واقعي در عرصه ارتباطات باشيم. هر شخص با استفاده از كامپيوتر و اينترنت مي تواند با ساير افراد مورد علاقه خود ارتباط برقرار نموده، داده ئي را مبادله و يا از طريق امكانات نرم افزاري موجود با يكديگر گفتگو نمايند. ما نمي دانيم دقيقا” در آينده چه اتفاقي خواهد افتاد ولي اين را مي دانيم كه كامپيوتر داراي نقشي محوري و اساسي در اين رابطه خواهد بود. اينترنت با سرعت بالا در همه جا استفاده خواهد شد و مردم با يكديگر به صورت صوتي و تصويري ارتباط برقرار خواهند نمود. به هرحال، رشد بي سابقه اينترنت در ساليان اخير اين نويد را مي دهد كه بتوان از زيرساخت موجود به عنوان يك گزينه مطلوب به منظور ارتباطات استفاده نمود.
در گذشته اي نه چندان دور، پيشگامان عرصه هاي علمي به اين نتيجه رسيدند كه مي توان يك سيگنال را به صورت ديجيتال و در يك مسافت طولاني ارسال نمود. بدين منظور مي بايست قبل از ارسال سيگنال، آن را با استفاده از يك مبدل آنالوگ به ديجيتال(ADC)، ديجيتال و سپس ارسال و در نقطه پاياني انتقال، با استفاده از يك مبدل ديجيتال به آنالوگ (DAC) مجددا” آن را به آنالوگ تبديل نمود. فن آوري VoIP نظير آنچه اشاره گرديد كار مي كند. در ابتدا، صداي ديجيتال شده در بسته هاي اطلاعاتي قرار مي گيرد و پس از ارسال در مقصد مجددا” به صوت تبديل مي گردد. با ذخيره اطلاعات به فرمت ديجيتال مي توان بر روي آنان كنترل بهتري را اعمال نمود. مثلا” مي توان آنان را فشرده، مسير آنان را تعيين و يا آنان را به يك فرمت جديد ديگر تبديل نمود.
شبكه هاي مبتني بر پروتكل TCP/IP از بسته هاي اطلاعاتي IP تشكيل مي گردند كه شامل يك هدر (براي كنترل ارتباطات) و يك paylaod به منظور مبادله داده مي باشند. فن آوري VoIP از بسته هاي اطلاعاتي IP به منظور حركت در شبكه و رسيدن به مقصد نهائي استفاده مي نمايد. Voice (source) – > ADC – – – Internet – – – DAC – > Voice (dest)
در زمان استفاده از خطوط PSTN، كاربران عملا” هزينه زمان استفاده شده توسط شركتي كه مديريت خط PSTN را برعهده دارد، پرداخت مي نمايند و هر اندازه كه بيشتر با تلفن صحبت نمايند هزينه بيشتري را نيز مي بايست پرداخت نمايند. علاوه بر اين، نمي توان بطور همزمان با بيش از يك شخص گفتگو نمود. در فن آوري VoIP مي توان هر زمان و با هر شخص گفتگو نمود. كافي است كه در آن مقطع زماني ساير افرادي كه شما مي خواهيد با آنان گفتگو نمائيد نيز به اينترنت متصل شده باشند. مكالمه برقرار شده تا زمان دلخواه (مستقل از هزينه هاي مربوطه) مي تواند ادامه يابد. علاوه بر اين، مي توان در يك زمان با چندين نفر گفتگو نمود. در زمان گفتگو با ساير افراد و بطور همزمان مي توان با آنان داده ئي (نظير تصاوير، نمودارها و تصاوير ويديوئي) را نيز مبادله نمود.
در اين بخش لازم است به برخي مسائل حاصل از ائتلاف بين معماري VoIP و اينترنت اشاره گردد. مبادله داده صوتي مي بايست به صورت بلادرنگ و بدون توقف انجام گردد و اين موضوع با معماري نامتجانس اينترنت كه ممكن است از تعدادي روتر (ماشين هائي كه مسيريابي بسته هاي اطلاعاتي را انجام مي دهند) به منظور مسيريابي بسته هاي اطلاعاتي استفاده نمايد، همخواني نداشته و مي تواند باعث بروز مسائل خاصي نظير افزايش زمان RTT (برگرفته Round Trip Time) گردد. بنابراين، مي بايست با اعمال تغييرات لازم و بكارگيري فن آوري هاي ديگر ، زمينه استفاده موثر از فن آوري VoIP را فراهم نمود.
براي ايجاد يك ارتباط مبتني بر VoIP، مي بايست مراحل زير را دنبال نمود (تمامي مراحل مي بايست به صورت بلادرنگ انجام گردد).
با توجه به اين که فن آوري VoIP در ارتباط با اتصال اينترنت است و از آن استفاده مي نمايد، مشكلات و مسائل امنيتي در ارتباط با كامپيوتر متصل شده به اينترنت مي تواند سرويس فوق را نيز تحت تاثير قرار دهد. فن آوري VoIP هنوز جوان است و بحث هاي مختلفي در خصوص ظرفيت ريسيك پذيري آن وجود دارد. مهاجمان ممكن است قادر به انجام فعاليت هائي نظير قطع مكالمه تلفني، استراق سمع، برنامه ريزي و هدايت حملات مبتني بر مهندسي اجتماعي با بررسيCaller ID و در نهايت از كار انداختن سرويس فوق باشند. فعاليت هائي كه مستلزم استفاده از حجم بالائي از منابع شبكه است، نظير دريافت فايل هاي حجيم، بازي هاي online، استفاده از محتويات چندرسانه اي ( صوت و تصوير ) ، مي تواند سرويس VoIP را تحت تاثير قرار دهد.
در زمان استفاده از فن آوري VoIP ممكن با مسائل ديگري كه در ارتباط با روتينگ تلفن بر روي اتصال broadband اينترنت است نيز برخورد نمائيم. برخلاف خطوط تلفن سنتي، كه امكان استفاده از آنان حتي در صوت قطع برق وجود دارد، سرويس VoIP در چنين مواردي غيرقابل استفاده مي گردد و ممكن است مسائل خاصي را براي سيستم هاي امنيتي منازل و يا دستيابي به شماره تلفن هاي اضطراري به دنبال داشته باشد.
در زمان استفاده از سرويس فوق لازم است به موارد زير توجه گردد:
دلايل اصلی برتری هايی است كه به برخی از آنها اشاره می كنيم:
هزينهی بسيار پايين نگهداری شبكه های VoIP نسبت به شبكههای مخابراتی كنونی و به دنبال آن، قيمت پايين مكالمهی تلفنی.
سرعت برقراری ارتباط كه به وسيله سوييچ بسته های داده كار میكنند به مراتب سريع تر از برقراری ارتباط در شبكه های سوييچ كننده مدار (شبكه های مخابراتی كنونی) است. در سيستم های مخابراتی VoIP سرعت برقراری ارتباط به شدت وابسته به قدرت سيستم های نهايی در برقراری ارتباط است در حالی كه در سيستم های مخابراتی كنونی اين زمان بسيار طولانی است.
پشتيبانی كليه امكانات مخابراتی كنونی و حتی ارايه خدمات جديد، با هزينهی بسيار پايين و سهولت اجرايی بالا.
جابهجايی آسان شماره های تلفنی به اين معنا كه يك شماره تلفنی مانند يك آدرس پست الكترونيكی از هر نقطه ای از دنيا قابل دسترسی خواهد بود و می توان از طريق آن تماس گرفت و يا با آن ارتباط برقرار كرد.
قابليت برنامه نويسی بر روی گوشی های تلفنی همانند يك گوشی موبايل و يا حتی پيشرفته تر از آن.
ترکیب کارکردهای صدا و دیتا.
نیاز به پهنای باند کمتر.
استفاده از استانداردهای باز مانند SIP ،H.323 و …
امکان ترکیب کردن محصولات تولید کنندگان مختلف (بدلیل استفاده از استاندارها جهانی و عدم وابستگی به روش های پیاده سازی)
استاندارد برقرار كننده ارتباط در شبكه های تلفنی VoIP پروتكلها و بسته های داده هستند (مانند شبكه های IP) در حالی كه در شبكه های مخابراتی سنتی واسط های ارتباطی تعريف شده اند.
با در نظر گرفتن ماهيت فناوری VoIP و خصوصيات شبكه IP، متوجه خواهيم شد كه اين شبكه ها از حالات داخلی بسيار كم تری نسبت به يك شبكه مخابراتی سنتی برخوردار هستند. همين امر سبب می شود كه نگهداری اين گونه شبكه ها بسيار آسانتر و كم هزينه تر باشد.
در شبكههای مخابراتی سرويس های مخابراتی درون شبكه مخابراتی مستقر میشوند، يعنی برای داشتن يك سرويس خاص بايد مركز مخابراتی پشتيبانی كننده آن سرويس باشد. به عبارت ديگر تجهيزات كاربر در اين نوع سرويس ها تنها از خدمات بهره میبرند و چنانچه آمادهی دريافت خدمات خاصی باشند، تا زمانی كه آن سرويس از طرف مركز مخابرات ارايه نشود، امكان استفاده از آن وجود ندارد. بر عكس، در شبكه های مخابراتی بر پايهی پروتكل IP، سيستم های نهايی در صورتی كه يك سرويس جديد را پشتيبانی كنند، میتوانند با يكديگر (بدون نياز به تغيير در شبكهی مخابراتی) و با استفاده از آن سرويس ارتباط بر قرار كنند.
هنگام استفاده از شبكه های مخابراتی كنونی، تمامی كنترلهای تماس و بر قراری ارتباط از طريق مركز مخابرات اعمال میشود، در صورتی كه در شبكه های مخابراتی كه بر پايه پروتكل IP خواهند بود، تمامی اين كنترل ها توسط سيستم های نهايی انجام خواهند گرفت. به عبارت ديگر وابستگی به مركز مخابراتی حذف خواهد شد. زيرا اركان اصلی برقراری ارتباط دو طرف مكالمه كننده هستند.
سيستم های مخابراتی جديد كه بر پايه IP شكل گرفته اند نيز همان درجه اطمينان را كه سيستم های مخابراتی كنونی از نظر سالم بودن شبكه تضمين میكنند، پشتيبانی می كنند. نتايج آماری حاصل از بررسی خرابی های شبكه و مقايسه آنها اين امر را تاييد می كند.
ديگر ويژگی سيستم های مخابراتی جديد پويايی و تحول سريع آنهاست. اين سيستم ها به عنوان زير مجموعه ای از علم كامپيوتر و فناوری ديجيتال مشمول قانون مور میشوند. به بيان ديگر بايد حدود هر ۱۸ ماه منتظر پيشرفتی در ابعاد دو برابر سابق در اين گونه سيستم ها باشيم، در حالی كه شبكه های مخابراتی قديمی مدت زيادی است كه همان شكل سابق را حفظ كرده اند و به ندرت دستخوش تغييرات می شوند. نگاهی گذرا بر تاريخ تحولات شبكه های مخابراتی نشان می دهد كه پس از حدود هر ۳۰ سال شاهد تحولاتی محسوس در آنها هستيم كه در مقايسه با تحولات شبكه های مخابراتی آينده در عمل ناچيز است.