انواع کابل شبکه...
کابل شبکه چیست؟ تعریف دقیق کابل های شبکه به صورت زیر است: “یک بستر ارتباطی کابلی که به منظور تبادل…
7روز هفته و 24 ساعت روز یمتوانید سفارش خود را ثبت نمایید
در بسیاری از پروژه ها مخصوصا پروژه های خارج از شهر، نیاز داریم که یک یا چند خط تلفن را از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال دهیم.
این خطوط میتواند خط ثابت شهری مخابرات باشد و یا خطوط داخلی آنالوگ، و معمولا هم امکان کابل کشی بین دو نقطه به دلیل افت کیفیت و ولتاژ خط تلفن هنگام طولانی شدن سیم مسی در فواصل طولانی، وجود ندارد یا توجیح اقتصادی ندارد، به این دلیل نیاز به یک سری تجهیزات برای انتقال این خطوط خواهیم داشت.
کاربرد اصلی گیتوی های ویپ تبدیل سیگنال های آنالوگ به اطلاعات دیجیتال و برعکس است. بدینگونه شما میتوانید به وسیله گیتوی های ویپ تماسهای آنالوگ خود را به صورت دیجیتال و سپس بر بستر شبکه (آنتن وایرلس، شبکه کابلی، فیبر نوری، بستر MPLS و یا اینترانت و اینترنت…) بدون تغییر در پارامترها و بدون محدودیت در فاصله، خطوط تلفن شهری و یا داخلی آنالوگ خود را انتقال دهید و خطوط تلفن را به صورت نظیر به نظیر از پورتهای گیتوی FXO به پورتهای گیتوی FXS در نقطه مقصد دریافت کنید. در واقع خطوط تلفن در ابتدای مسیر از حالت آنالوگ به حالت دیجیتال و در انتهای مسیر، از حالت دیجیتال به حالت اولیه (آنالوگ) تغییر فاز خواهند داد.
گیتوی ها میتوانند خطوط تلفن را با تمامی امکاناتشان انتقال دهند، از این قابلیت گیت وی ها برای انتقال خطوط تلفن، فکس، دستگاه POS، ارتباط Dial up و … میتوان استفاده کرد و طبیعی است که این ارتباط کاملا دو طرفه میباشد، بدین معنا که تمام دستور ها و سیگنال ها دقیقا از نقطه مبدا به مقصد و بلعکس منتقل میشود.
به این منظور شما نیاز به یک بستر برای انتقال خط و دیتا خواهید داشت ،اگر بستر شبکه از قبل برای این پروژه بوده ، کار ما راحت تر میشود و شما فقط نیاز به یک گیتوی FXS و یک گیتوی FXO خواهید داشت و اگه بستری برای انتقال دیتا و صدا وجود ندارد ما باید قبل از هر چیز این بستر را اماده کنیم.
این بستر میتواند، آنتن وایرلس (بیسیم)، شبکه کابلی، فیبر نوری، بستر MPLS، اینترانت و یا حتی اینترنت، باشند.
تصور کنید که یک کارخانه در خارج از محدوده مخابرات، نیاز به خط تلفن شهری داشته باشد، در این حالت میتوان تعدادی خط تلفن را از منطقه شهری به وسیله گیتوی های ویپ و آنتن های رادیویی به سمت کارخانه در خارج از شهر هدایت نمود. برای اینکار نیاز به یک Gateway FXO با تعداد پورت متناسب با تعداد خط شهری، بستر شبکه بین دو نقطه و یک FXS Gateway در محل کارخانه خواهیم داشت.
در این حالت تمامی خطوط تلفن در یک نقطه (B) قرار دارند و هدف ما انتقال تمامی این خطوط به نقطه A خواهد بود. تماس دریافتی در نقطه B از طریق گیتوی FXO تغییر فاز داده و از طریق بستر شبکه ای که جهت ارتباط دو نقطه A و B در نظر گرفته شده به نقطه A انتقال داده میشود. سپس در نقطه A به وسیله گیتوی FXS دوباره به حالت اول (فرکانسهای آنالوگ) تبدیل میشود.
در حالت دوم ، خطوط تلفن در دو یا چند نقطه مختلف قرار دارند که ما قصد تجمیع تمامی خطوط تلفن را در یک نقطه (A) داریم. پورتهای گیتوی FXS در نقطه A به دو دسته تقسیم میشوند. پورتهای دسته اول به صورت نظیر به نظیر با گیتوی FXO نقطه B در ارتباط هستند و دسته دوم به همین صورت با گیت وی FXO نقطه C.
در این شکل تمام خطوط تلفن در یک نقطه (C) قرار دارند که ما باتوحه به نیاز ، این خطوط را به دو یا چند دسته تقسیم میکنیم و دسته اول را به نقطه A و دسته دوم را به نقطه B انتقال میدهیم. در نقطه C بر اساس تعداد خطهای شهری ، یکی از گیتوی های ۲، ۴، ۸، ۱۶، ۳۲ و… پورت را انتخاب میکنیم و به همین صورت با توجه به تعداد خطوط مورد نیاز در هر یک از نقاط A و B گیت وی FXS با تعداد پورت مناسب را انتخاب میکنیم.